Vergeet goede voornemens - maak goede plannen - Emotie-eten de Baas

Vergeet goede voornemens – maak goede plannen

 width=Begin januari: trendy recycling gecombineerd met het populaire ritueel van goede voornemens. Heb jij er weer een aantal gemaakt? Ook al heb je al jaren ervaren dat de meeste voornemens in de 2e week van januari gesneuveld zijn. Het dagelijks leven blijkt weerbarstiger dan je gezonde ideeën.

Nicole: ‘goede voornemens maak ik niet alleen op 1 januari, ook in het voorjaar, als de  blote jurken eraan komen, na de zomervakantie en in november om er met de feestdagen toch leuk uit te zien. Zucht.’

‘Door een regime te kiezen van zero alcohol, zero koekjes en 3 x per week sporten, viel ik uiteraard snel af en ging het helaas ook snel fout. Althans fout in mijn ogen. Twee koekjes eten, toch een glas wijn nemen of een keer sporten overslaan, riep direct het gevoel op te hebben gefaald. Weer een poging mislukt. Totaal mislukt. Dan kan ik net zo goed op de bank blijven hangen met een zak chips. Die ene zak leidde vaak tot een snaai- of eetbui. Vaker tot een week met eetbuien. Erg moeilijk om daarna weer in een normaal patroon te komen.’

Herkenbaar? Je wilt graag fitter, gezonder en slanker zijn. Je bent absoluut bereid daar hard voor te werken! Maar na een paar weken val je terug in je oude patroon. DEZE AANPAK WERKT DUS NIET! Ons verzoek: verpest je humeur en zelfvertrouwen nooit meer met dit soort onrealistische voornemens.

Wat zou je wel kunnen doen? Bedenk hoe jouw leven er over 5 jaar zou kunnen uitzien. Zou je dan nog steeds willen jojo-en? Zou je nog steeds dagelijks willen piekeren over wel/niet eten, geboden en verboden? Of zie je jezelf liever als vrolijke energieke vrouw, met leuke kleding uit de gewone winkels. Met stralend op de familiefoto’s staan en wel durven solliciteren op een betere functie. Wauw, een gewoon positief leven zonder de hele dag piekeren over eten!

Hoe zou het zijn als het eeuwige lijnen en je gewicht geen issue meer voor je zijn? Dit bereik je niet door weer een strenge lijnpoging. Je kunt dit wel bereiken door jouw patroon van te veel eten te onderzoeken, zoals Nicole de afgelopen maanden deed.

Nicole: ‘Het lukt mij nu steeds beter tijd te nemen voor mijn gevoel en te bedenken waar ik echt behoefte aan heb. Vaak aan rust. Overwerken bleek de grootste trigger voor snaaibuien! Nu stop ik op tijd en kom ik in een beter humeur thuis. Effect: ik hoef geen zak chips leeg te eten voor dat ik ga koken! De eerste 7 kilo zijn eraf. Niet door te lijnen of overmatig sporten. Wel door rust te nemen en daardoor snaaibuien uit vermoeidheid of frustratie te voorkomen. Dat scheelt heel veel calorieën!’

Wil je dit jaar serieus aan de slag en heb je behoefte aan begeleiding? Je bent welkom voor een gratis intakegesprek bij een Emotie-eten de baas specialist© in jouw regio. Je kunt je ook gratis aanmelden voor de besloten Facebook groep https://www.facebook.com/groups/emotieetendebaasdatluktmijook/ waarin je stappenplannen en ondersteuning krijgt om het emotie-eten achter je te laten. 

Wat zijn jouw realistische plannen voor 2018? Deel ze en maak kans op een gratis exemplaar van het boek ‘Liefde in plaats van chocola”.